Ποιοι Είμαστε

Τα χαρούμενα Ηλιοτρόπια

Έχει αποδειχθεί ότι τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι καθοριστικά για όλη του τη ζωή. Γι’ αυτό και η επιλογή του πρώτου σχολείου είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Γι’ αυτό και η επιλογή του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου «ΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ» είναι η σωστότερη επιλογή.

Στόχος μας είναι η δόμηση της προσωπικότητας και η δημιουργική απασχόληση των νηπίων μέσα σε ένα περιβάλλον Αγάπης και Ασφάλειας. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ομαλή και υγιή σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και για τον λόγο αυτό τα παιδιά που μας εμπιστεύεστε συνεργάζονται και αποκτούν δεξιότητες σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα. Με τον τρόπο αυτό το σχολείο γίνεται προέκταση της οικογένειας του παιδιού και δεν είναι απλά ένας ψυχρός και απρόσωπος χώρος. Το παιδί νιώθει ασφαλές, αποκτά αυτοπεποίθηση και είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής.

Το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό μας φροντίζει ώστε τα παιδιά σας να αναπτύσσονται μέσα σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον ενώ γνωρίζουν τον κόσμο και μαθαίνουν παίζοντας σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στηρίζεται στις βασικές αρχές σύγχρονων παιδαγωγικών θεωριών (Διαθεματική προσέγγιση ενοτήτων- Μέθοδος project) και τα τμήματα- ομάδες διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών.

Κάθε καινούργια σχολική χρονιά ανακαλύπτουμε ξανά τον κόσμο μαζί με τα παιδιά, μέσα από τα δικά τους μάτια, μέσα από τις δικές τους ανησυχίες και ερωτηματικά. Πειραματιζόμαστε, εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε, μαθαίνουμε.

Επιθυμούμε όπως το λουλούδι ηλιοτρόπιο στρέφει τα πέταλά του πάντα προς το φως του ήλιου, έτσι και τα δικά σας «λουλουδάκια» να στρέφουν το πρόσωπό τους πάντα προς το φως της γνώσης.

Ιατρική παρακολούθηση

Τα παιδιά παρακολουθούνται από ιατρούς καθώς επίσης και από ειδικό παιδοψυχολόγο.

Υγιεινή διατροφή

Τα παιδιά τρώνε υγιεινά γεύματα τα οποία παρέχει το σχολείο.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Μέσω εκπαιδευτικών παιχνιδιών τα παιδιά μαθαίνουν ευχάριστα και ξένοιαστα.

Μεταφορά με σχολικό

Τα παιδιά φτάνουν με ασφάλεια στο σχολείο χρησιμοποιώντας τα σχολικά που διαθέτουμε.

Δραστηριότητες

Τα νήπια παρακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα του παιδικού μας σταθμού σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα. Κι αυτό γιατί σκοπός του Παιδικού μας Σταθμού- Νηπιαγωγείου είναι η ομαλή σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη των νηπίων, καθώς και η σωστή απόκτηση των πρώτων γνώσεων των νηπίων, μέσα σε ελεύθερη αλλά και πειθαρχημένη ατμόσφαιρα, που τα βοηθούν να αναπτύσσονται με χαρά και αυτοπεποίθηση.

Μάθηση

Αισθητοποιούνται οι βασικές μαθηματικές έννοιες και προετοιμάζουμε τα νήπια για την ομαλή μετάβασή τους στο δημοτικό.

Παιχνίδι

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ελεύθερα στην αυλή ενώ παράλληλα μέρος της χρησιμοποιείται για το εργαστήριο της κηπουρικής.

Διατροφή

Παρέχονται πρωινό, μεσημεριανό και δεκατιανό. Για όλα τα γεύματα χρησιμοποιούνται αγνά υλικά και μαγειρεύονται με μεράκι και αγάπη. Το διαιτολόγιο προκύπτει από τη συνεργασία μας με διαιτολόγο – διατροφολόγο.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για την πρόοδο των παιδιών τους.

Η επικοινωνία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί:

* με επίσκεψη στον χώρο του σχολείου μας τις προγραμματισμένες μέρες και ώρες,

* μέσω του τετραδίου επικοινωνίας,

* τέλος μέσω τηλεφώνου τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Τι λένε οι γονείς για εμάς

“Γνωρίζω ότι το παιδί μου βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον με ανθρώπους που θα το φροντίσουν σαν δικό τους παιδί. Η επικοινωνία είναι άμεση και φιλική για οτιδήποτε χρειαστεί και οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι υψηλού επιπέδου.”

— κος Νίκος