Τα παιδιά τόσο του Παιδικού Σταθμού όσο και του Νηπιαγωγείου συμμετέχουν σε εβδομαδιαία βιωματικά εργαστήρια Αγγλικών και εκπαιδευτικής Ρομποτικής.


Αγγλικά

Το μάθημα των Αγγλικών γίνεται μέσα από ένα πλήθος χαρούμενων δραστηριοτήτων όπως μουσικοκινητική, θεατρικό παιχνίδι, προσομοίωση μαγειρικής, εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια και κατασκευές.

Όλες οι δραστηριότητες είναι ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά προσχολικής ηλικίας, έτσι ώστε η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας να έρχεται φυσικά και χωρίς πίεση. Με τρόπο αυτό τα παιδιά καταφέρνουν να κατανοούν και να επικοινωνούν στα Αγγλικά χρησιμοποιώντας ποικίλα βιωματικά και διαδραστικά εκπαιδευτικά μέσα.


S. T. E. M.

Ο όρος S. T. E. A. M. Είναι το ακρωνύμιο των λέξεων Science Technology Engineering Mathematics – Επιστήμη Τεχνολογία Μηχανική Μαθηματικά.

Η μέθοδος S. T. E. M. Παρέχει στα παιδιά ευκαιρίες ώστε μέσα από τη διαθεματική προσέγγιση διαφορετικών εννοιών να αναπτύξουν ποικίλες δεξιότητες, να οξύνουν την κριτική σκέψη και τη φαντασία τους.

Μέσα από τα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά διδάσκονται βασικές έννοιες προγραμματισμού, όπως αρίθμηση, μέτρηση αποστάσεων, επίλυση προβλημάτων και προσανατολισμός. Μέσα από τη συναρμολόγηση ευφάνταστων κατασκευών μαθαίνουν βασικές έννοιες και φαινόμενα της φυσικής και μηχανικής, ενώ παράλληλα καλλιεργείται το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.