Δημιουργούμε, εκφραζόμαστε και αισθανόμαστε, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μορφές τέχνης αλλά και τις νέες τεχνολογίες, αντλώντας πληροφορίες από την επαφή μας με το φυσικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας ή ολόκληρο το σώμα μας.


Εντάσσουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα ψυχοκινητικές ασκήσεις. Αυτές οι δραστηριότητες στοχεύουν στον καλύτερο έλεγχο του σώματος και στην ενδυνάμωση των μυών, αλλά και στα θετικά συναισθήματα που προκαλούνται στα παιδιά μέσα από τον χορό, τον ρυθμό και την κίνηση.Μπορεί σήμερα να γίνουμε πυροσβέστες, αστροναύτες, ζωγράφοι ή δημοσιογράφοι. Μεταμορφωνόμαστε σε ζωάκια ή σε αγαπημένους μας ήρωες παραμυθιών και παίζουμε ρόλους στο θεατρικό παιχνίδι, την παντομίμα και τη μουσικοκινητική αγωγή.


Φτιάχνουμε δικές μας ιστορίες και χαρακτήρες στο κουκλοθέατρο και τις παρουσιάζουμε στην ομάδα μας. Τα παιδιά έχουν καθημερινά την δυνατότητα να φτιάξουν τον δικό τους κόσμο και να αντλήσουν χαρά τόσο από τη διαδικασία της δημιουργίας, όσο και από το μοναδικό κάθε φορά αποτέλεσμα.